Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

4 λόγοι που προκαλούν βλάβη στις μπαταρίες αυτοκινήτων

Μια μπαταρία αυτοκινήτου όπως είναι ευρέως γνωστό είναι μια αποθήκη ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα αυτό που δημιουργείται από τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στο εσωτερικό κάθε μπαταρίας αυτοκινήτου είναι κατασκευαστικά καθορισμένο να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πολλές φορές όμως η μπαταρία ενός αυτοκινήτου παρουσιάζει προβλήματα στην λειτουργία της ακόμα και σοβαρές βλάβες χωρίς να έχει περάσει αυτό το καθορισμένο χρονικό διάστημα. Καλό είναι λοιπόν να ενημερωθείτε σχετικά με τις αιτίες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στην μπαταρία του αυτοκινήτου σας ώστε να μπορέσετε να τις αποφύγετε εγκαίρως.

μπαταρία αυτοκινήτου σε χαμηλές θερμοκρασίες. Η μπαταρία αυτοκινήτου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Δεν είναι λίγα τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν προβλήματα στην λειτουργία τους στα πρώτα κρύα
του χειμώνα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας του κινητήρα και των άλλων εξαρτημάτων του αυτοκινήτου που αναγκάζουν την μπαταρία να δώσει περισσότερα ampere για να ξεκινήσει η λειτουργία του. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι δεν πρόκειται για μια παροδική δυσλειτουργία της μπαταρίας που θα περάσει μετά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Η μπαταρία καταπονείται αρκετά λόγο της χαμηλής θερμοκρασίας και αυτό έχει συνέπειες αρκετά συχνά στην απόδοση και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

 Υπερφόρτιση στην μπαταρία του αυτοκινήτου.

Η φόρτιση μιας μπαταρίας αυτοκινήτου δεν πρέπει να συνεχίζεται εφόσον η μπαταρία είναι γεμάτη. Αν αυτό συμβεί εξαιτίας κάποιας βλάβης στο δυναμό του αυτοκινήτου η μπαταρία υπερφορτίζεται και υπάρχουν σοβαρές συνέπειες στην λειτουργία της οι οποίες δεν είναι τις περισσότερες φορές άμεσα αντιληπτές. Μια σοβαρή συνέπεια της υπερφόρτισης είναι ότι η μπαταρία χάνει την ικανότητα της να αποθηκεύει ενέργεια. Επίσης πολλές φορές η μπαταρία υπερθερμαίνεται και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι μετατρέπεται σε κινούμενη βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί λόγο της αύξησης της θερμοκρασίας της. 

Αποφόρτιση στη μπαταρία του αυτοκινήτου.

Η αποφόρτιση της μπαταρίας του αυτοκινήτου είναι ακριβώς η αντίθετη κατάσταση από την υπερφόρτιση. Μιλάμε δηλαδή για την κατάσταση στην οποία η μπαταρία του αυτοκινήτου είναι εντελώς άδεια ή είναι ελάχιστα φορτισμένη. Κι σε αυτή την περίπτωση η μπαταρία κινδυνεύει σοβαρά να αχρηστευθεί. Αποφόρτιση της μπαταρίας μπορεί να προκαλέσει η ακινητοποίηση ενός αυτοκινήτου για πολύ καιρό ακόμα και η αμέλεια του οδηγού να αφήσει τα φώτα του αυτοκινήτου ανοιχτά. Σε κάθε περίπτωση ότι κι αν προκαλέσει το άδειασμα της μπαταρίας θα έχει ως αποτέλεσμα την φθορά της και την μείωση και πάλι της ικανότητας της να αποθηκεύει ενέργεια. 

Άλλες πιθανές βλάβες της μπαταρίας αυτοκινήτου.

Μια μπαταρία συχνά μπορεί να υποστεί και φυσική φθορά που αν και δεν μπορείτε να την προβλέψετε εξ αρχής πρέπει να την γνωρίζετε για να είστε υποψιασμένοι. Η διάβρωση των πόλων της μπαταρίας είναι μια τέτοια φθορά που προκαλείται από τα οξέα της ίδιας της μπαταρίας. Βλάβη επίσης μπορεί να προκαλέσει στην μπαταρία και η λάθος τοποθέτηση της στο αυτοκίνητο. Σε κάθε περίπτωση για να αποφύγετε οποιαδήποτε βλάβη στην μπαταρία του αυτοκινήτου σας συστήνεται να ελέγχετε την ίδια την μπαταρία αλλά και τις συνδέσεις της τακτικά και να φροντίζετε για την σωστή συντήρηση της. Αν ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσετε, διαλέξτε την κατάλληλη μπαταρία για το δικό σας αυτοκίνητο από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα: autochaniotakis.gr Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και στα τηλέφωνα 2810 310 504, 6951823091

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου